Upoznaj Petru

Profesionalna organizatorica za organizaciju doma Zagreb

Osnivačica sam Korijena radosti, certificirana KonMari® konzultantica, certificirana NLP praktičarka i entuzijastkinja pokreta Nula otpada. Ovdje sam da ti pomognem započeti promjene u svom životu.

Iako sam magistra ekonomije, uvijek me privlačila psihologija i nakon tolikih godina čitanja knjiga o samopomoći, terapija, hipnozi te komunikacijskih radionica, došla sam do spoznaje da u životu dobivam više što više puštam. Imajući to na umu, odlučila sam sebi stvoriti nove korijene.

Prvi na redu je bio korijen spavanja – što trebam pustiti da bolje spavam? Zatim je došao korijen prehrane – što mi je to stvarno na tanjuru? Korijen tjelovježbe nije dugo zastao za njim a nakon toga je na redu bio korijen nula otpada – što ostaje iza mene u našoj prirodi? Uslijedio je financijski korijen – u kojim područjima mogu pustiti potrošnju? I za kraj je na redu bio korijen mojih osobnih predmeta te samim time i poznata KonMari® metoda koju je predstavila japanka Marie Kondo.

Kako smo zadnjih godina selili čak devet puta, naučila sam kako se prilagoditi različitim prostorima i pronaći najbolja rješenja za pospremanje i organizaciju predmeta. No, najviše od svega naučila sam da je naš odnos s našim predmetima zaista poseban i dubok. Koji me predmeti uzdižu i čine moj život jednostavnim, a koji mi čine život kompliciranim.

Stvaranje mirnog i radnosnog doma te mjesta za rad, na način da obratimo pozornost na emocije, umjesto na logiku, kao glavni uzrok svih naših dnevnih odluka se savršeno nadopunjuje sa psihologijom i radom sa ljudima.

Moje iskustvo mi je pokazalo da je trenutno stanje svih naših korijena na kojima stojimo, zrcalo našeg trenutnog emocionalnog stanja. Kada se okrenemo prema unutra i iskreno odgovorimo sebi kada to stvarno mislimo "ne" i kada stvarno mislimo "da", posljedica svih naših drugih odnosa bit će autentičnost.

Petra

Profesionalna organizatorica za organizaciju doma Zagreb